Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η μόδα του κασκόλ στους άνδρες!!!!

Η μόδα του κασκόλ στους άνδρες!!!!

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος, 27/11/2012

Τα αξεσουάρ στους άνδρες είναι αρκετά παρεξηγημένα. Το κασκόλ μπορεί εκτός από το να προστατέψει το λαιμό σας από το κρύο, να προσδώσει στυλ και αίγλη στην εμφάνισή σας.  Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ενδοιασμούς για το κασκόλ. Δεν γνωρίζουν πώς να το βάλουν και επίσης θεωρούν ότι είναι θηλυπρεπές. Σας παρουσιάζουμε πώς να καταρρίψετε αυτούς τους ενδοιασμούς και πώς να κάνετε το κασκόλ σας, το απόλυτο αξεσουάρ.
Η μόδα του κασκόλ στους άνδρες



Είναι γνωστό πώς τα κασκόλ βρίσκονται στις ανδρικές ντουλάπες για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Συγκεκριμένα, στο στρατό τα φορούσαν ως ένδειξη βαθμού. Από εκείνα τα χρόνια χρησιμοποιείται και για να προστατεύσει τους στρατιωτικούς από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Έντονη τη μόδα του κασκόλ θα τη δείτε σε πιλότους στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οφέλη
Η τοποθέτησή του στο λαιμό, είναι άκρως ωφέλιμη καθώς πρόκειται για ένα από τα κυριότερα μέρη του σώματος που εκπέμπεται θερμότητα. Ένα χοντρό μάλλινο κασκόλ, μπορεί να σας προστατεύσει από πιθανά κρυολογήματα, ενώ ένα λεπτό λινό μπορεί αντίστοιχα να σας προστατεύσει σε συνθήκες ερήμου.
Η μόδα του κασκόλ στους άνδρες









Στυλ
Αισθητικά τα κασκόλ μπορούν να αναδείξουν την εμφάνισή σας. Ιδίως όταν προσθέτουν χρώμα σε μια μουντή κατά τα άλλα εμφάνιση. Εάν μπορείτε να το συνδυάσετε κατάλληλα, τότε δεν θα περάσετε απαρατήρητοι. Ένας χρήσιμος στιλιστικός κανόνας όταν φοράτε κασκόλ, είναι να διατηρείτε την υπόλοιπη εμφάνισή σας απλή. Σημαντικά είναι και τα χρώματα που θα επιλέξετε για το κασκόλ σας. Όπως είναι φυσικό, τα animal print και τα διάφορα σχέδια δεν ενδείκνυνται για άντρες. Ας δούμε ορισμένα στάνταρ για το χρώμα του κασκόλ σας:
Ουδέτερα. Ταιριάζουν καλύτερα στους πιο μελαχρινούς άντρες. Δίνουν έναν τόνο λάμψης και μπορείτε να τα ταιριάξετε με οτιδήποτε, ανεξαρτήτου ηλικίας και διαστάσεων. Επίσης, είναι προτιμότερα και για όσους έχουν ένα πιο συντηρητικό στυλ.
Μονόχρωμα. Τα μονόχρωμα κασκόλ εκπέμπουν ασφάλεια και δυναμική. Όταν φοριούνται από άντρες, αναδεικνύουν την αρρενωπότητά τους και προτείνονται ακόμα και για επίσημες εμφανίσεις.
Λαμπερά χρώματα. Είναι ελαφρώς παρεξηγημένα. Κυρίως αναφερόμαστε σε μεταξένια κασκόλ καθώς σε αυτά υπάρχει το πιο λαμπερό χρώμα. Για ένα τέτοιου είδους κασκόλ, προτιμήστε να επιλέξετε μαύρο ή γκρι που παραμένουν πιο ανδρικά. Αυτά τα κασκόλ, συνήθως φοριούνται σε ειδικές περιστάσεις όπως δείπνο ή εκδηλώσεις.
Η μόδα του κασκόλ στους άνδρες

Σκοτεινά χρώματα.  Τα συνηθέστερα σκοτεινά χρώματα (μαύρο, καφέ, γκρί) είναι εν μέρει σχεδιασμένα για άντρες. Ωστόσο άλλα σκοτεινά που κατά καιρούς είναι στη μόδα είναι το σκούρο μπλε, το κυπαρισσί και το μωβ.
Δέσιμο
Οι τρόποι για να δέσετε ένα κασκόλ είναι πολλοί.  Οι συνηθέστεροι και πιο κλασσικοί είναι οι εξής:
  1. Διπλώστε το κασκόλ στην μέση κάνοντας μια θηλιά. Γύρισε το κασκόλ στον λαιμό σας, περάστε τις άκρες μέσα από την θηλιά και σφίξτε. (Παριζιάνικος τρόπος)
  2. Βάλτε το κασκόλ στον λαιμό και περάστε τις άκρες την μία πάνω από την άλλη στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας.  Φέρε μπροστά τις δύο άκρες και περάστε την μία μέσα από την άλλη κάνοντας κόμπο.
  3. Δέστε έναν κόμπο στο κάτω μέρος της μίας πλευράς του κασκόλ. Αφού το τυλίξετε στο λαιμό σας, περάστε και την άλλη πλευρά μέσα από τον κόμπο σαν γραβάτα.
Για πιο χαλαρό στυλ μπορείτε απλά το τυλίξετε γύρο από το λαιμό σας μία ή δύο φορές, χωρίς να δώσετε σημασία στο μήκος των άκρων του.
Η μόδα του κασκόλ στους άνδρες









Είδος υφάσματος
Τα υλικά από τα οποία είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα κασκόλ είναι μαλλί, συνθετικό, βαμβάκι, λινό, κασμίρι, μετάξι ή και ο συνδυασμός τους. Τους  χειμερινούς μήνες προτιμήστε κασκόλ με απαλή επιφάνεια για το δέρμα σας καθώς οι ερεθισμοί είναι πολύ συχνό φαινόμενο από την επαφή. Μπορείτε να διαχωρίσετε το είδος του κασκόλ που θα φορέσετε ανάλογα με την περίσταση. Συγκεκριμένα:
Μάλλινο κασκόλ: Ένα μεγάλο κασκόλ από μαλλί μπορεί να σας προστατεύσει από το κρύο και ταιριάζει σε κάθε περίσταση.
Κασκόλ από βαμβάκι: Είναι ιδανικό για τους φθινοπωρινούς μήνες. Το συγκεκριμένο είδος, σίγουρα θα ζωντανέψει την εμφάνισή σας.
Μεταξένιο Κασκόλ: Ιδανικό για βραδινές εξόδους, μπορείτε να το συνδυάσετε με κοστούμι. Φορέστε το όταν δεν χρειάζεστε τόσο τη ζέστη, όσο καλή εμφάνιση.
Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του, το πλάτος του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 εκατοστά ενώ στο μήκος να ξεπερνά το ένα μέτρο. Οφείλετε ωστόσο να κάνετε επιλογή για το αξεσουάρ σας, ανάλογα και με τις διαστάσεις του σώματός σας.

8 σχόλια:

  1. μου αρέσει πολύ να βλέπω άνδρες να φορούν αξεσουάρ, (κασκόλ, ρολόγια, γυαλιά ηλίου ακόμη και τσάντα) έτσι γοητεύομαι!

    Christina by Christina's eyes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai oi antres exoun mpei gia ta kala sto paixnidi tou style!!! to thema bebaia na ta forane swsta kai na mporoun na ta uposthriksoun etsi xristina? ;-)

      Διαγραφή
  2. Eμένα όταν ο άντρας ξέρει πως να το φορέσει το κασκολάκι και γενικά οποιοδήποτε αντρικό αξεσουάρ,μου αρέσει πολύ...του δίνει άλλο στυλ...
    Καλημέραααα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kalhmeraaaaaa bre melaxrinaki!!!! exeis dikio otan kseroun einai polu gohteytikoi otan omws den kseroun einai <>!!!!!

      Διαγραφή
  3. Βεβαίως και να φορούν κασκόλ! Αφενός για να μην κρυολογήσουν κι αφετέρου έτσι και μας τσαντίσουν, να μπορούμε να το σφίξουμε γύρω από το λαιμουδάκι τους κομματάκι παραπάνω! Χε,χε,χε!
    Και τώρα το σοβαρό σχόλιο. Ωραία ανάρτηση Χριστίνα, για να μαθαίνουν και οι άντρες πώς να ντύνονται και να χρησιμοποιούν κάποια αξεσουάρ.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. se eyxariste selcouth!!! an kai mou edwses idea gia thn periptwsh pou mas tsantisoun!!!! telika to kaskol einai pio xrhsimo apo oti fantazomoun!!! xaxaxa! na exeis ena yperoxo mhna

      Διαγραφή
  4. προσωπικά μου αρέσει το κασκόλ στους άντρες!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. se poia gynaika den aresoun evonita mou??? h mallon na to thesw swsta se poia klasath gynaika pou kserei apo moda sen aresoun??? arkei bebaia kai aytoi na to uposthrizoun!!!!! kalo mhna !!!

      Διαγραφή