Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

5 βασικά αντρικά κομμάτια για το φθινόπωρο!!!



5 βασικά αντρικά κομμάτια για το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο μπορεί να άργησε να μπει (καύσωνα μέσα στον Οκτώβρη πρώτη φορά έζησα) αλλά με το που το πήρε απόφαση τα έδωσε όλα. Και τίποτε δεν σου χαλάει τη μέρα όσο το να βρεθείς απροετοίμαστος για τα κρύα, τις βροχές και τα ξενύχτια στην παγωνιά.
Γιατί όμως να φτάσεις ως εκεί; Το φθινοπωρινό ντύσιμο θέλει λίγη προετοιμασία και λίγη γνώση των συνδυασμών, αλλά από τη στιγμή που έχει κανείς τα απαραίτητα είναι μια καθημερινή απόλαυση να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις διαφορετικά σύνολα και ύφη.
Οπότε, με έναν βασικό οδηγό αγοράς (και όχι απαραίτητα με πολλά χρήματα) μπορεί κανείς να φτιάξει μια καλή, βασική φθινοπωρινή συλλογή ρούχων.
Ξεκινώντας από το βασικότερο κομμάτι της εποχής, το παντελόνι, η καλύτερη επιλογή είναι ένα chino. Μπορεί να σας έχουν μείνει μερικά από τις ανοιξιάτικες αγορές σας, αλλά αυτή την εποχή προτιμούμε μεν χρωματιστά chino, αλλά σε πιο γήινους τόνους, όχι τόσο φανταχτερά όσο φορούσαμε το καλοκαίρι.
Φυσικά, δεν θα έλεγα όχι σε οτιδήποτε με camo pattern.
Pin It
ASOS Slim Chino In Camo (42,35 €) [Περισσότερα]
Pin It
ASOS Slim Chino (35,29 €) [Περισσότερα]
Pin It
Pin It
Pin It
Religion Slim Chinos (62,11 €) [Περισσότερα]
Pin It
Elvine Chinos Slimson Slim Fit (105,86 €) [Περισσότερα]
Συνεχίζουμε με sweaters. Απόλυτα χρήσιμο κομμάτι για την μεταβατική περίοδο μεταξύ «ψύχρας» και «παγωνιάς», συνδυάζονται τέλεια με τα chino και τα τζιν που ήδη έχεις και το ύφος τους είναι ταυτόχρονα προσεγμένο αλλά και λίγο αθλητικό. Φυσικά,επιλέγουμε μονόχρωμα, απλά κομμάτια χωρίς το παραμικρό ίχνος στάμπας.
Το κλασικότερο και πιο εύκολο χρώμα απ’ όλα είναι το γκρι. Σε κάποια κομμάτια θα δείτε το χαρακτηριστικό τριγωνάκι υφάσματος κάτω από την λαιμόκοψη: Αυτό είναι απομεινάρι των κολλεγιακών αμερικάνικων sweaters και σκοπός του ήταν να κρατάει τον ιδρώτα.
Pin It
ASOS Sweatshirt With Raglan Sleeves (25,41 €) [Περισσότερα]
Pin It
ASOS Sweatshirt With Polka Dot Pocket (35,29 €) [Περισσότερα]
Pin ItPin It
ASOS Sweatshirt With Raglan Sleeves (25,41 €) [Περισσότερα]
Σε περίπτωση που δεν κάνει αρκετό κρύο για να βρεθούμε με ένα μακρυμάνικο sweater όλη μέρα, φοράμε ένα απλό hoodie πάνω από ένα T-Shirt και απλά το βγάζουμε όποτε ζεσταθούμε.
Στα hoodie προσέχουμε να διαλέξουμε το σωστό νούμερο ώστε να εφαρμόζει πάνω στο σώμα μας και να μην σακουλιάζει θυμίζοντας Αφροαμερικάνους rapper των 90s.
Pin It
ASOS Zip-Through Hoodie (31,05 €) [Περισσότερα]
Pin It
ASOS Overdyed Marl Zip Through Hoodie (31,05 €) [Περισσότερα]
Pin It
Στο θέμα των παπουτσιών, πολλά από τα sneakers που ήδη έχετε συνεχίζουν να είναι το ίδιο ωραία και χρήσιμα για τον χειμώνα. Εκτός από τις μέρες που βρέχει – και θα είναι πολλές αυτές οι μέρες.
Οπότε φτάνουμε στα μποτάκια. Μια ψηλή, δερμάτινη, αντρίκια μπότα είναι ότι πρέπει. Προτείνω να μην τσιγκουνευτείτε εδώ γιατί ένα καλής ποιότητας (και κλασσικά όμορφο) παπούτσι, θα το φορέσετε για πολλά χρόνια.
Προσοχή όμως, γιατί δεν είναι όλα τα δερμάτινα μποτάκια αδιάβροχα η ανθεκτικά στο νερό. Κάντε την επιλογή σας βάση της χρήσης που θα θέλετε να τους κάνετε.

Dr Martens Original 8-Eye Boots (134,09 €) [Περισσότερα]
Pin It
ASOS Boots in Leather (84,69 €) [Περισσότερα]
Pin It
Timberland Earthkeeper Rugged 6″ Boots (211,73 €) [Περισσότερα]

Και μέσα στα λίγο πιο μουντά χρώματα των φθινοπωρινών ρούχων, χρειάζεται μια πιο… χαρούμενη λεπτομέρεια. Κάτι που να σπάει την κρυάδα του γκρι sweater και του φθινοπωρινού παντελονιού.
Οι τόσο υποτιμημένες κάλτσες μπορούν να παίξουν αυτόν ακριβώς τον ρόλο. Λίγο χρώμα, κάποιο περίεργο μοτίβο και κάθε φορά που θα κάθεστε σταυροπόδι θα δημιουργείτε ένα παιχνίδι με τα χρώματα, θα προβάλλετε μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που θα γεμίζει το σύνολο του ντυσίματός σας.
Γενικά, μην φοβηθείτε έντονα και «νέον» χρώματα, ειδικά αν το υπόλοιπο ντύσιμο είναι κάπως σκοτείνο. Χρησιμοποιείστε όμως κοινή λογική: Αν φοράτε πουκάμισο «πανηγύρι», χρωματιστό παντελόνι και έντονη κάλτσα, τότε η υπερβολή κατεδαφίζει την λεπτότητα του στυλ.

Selected Andrew Socks (7,06 €) [Περισσότερα]
Pin It
Pin It
Jack & Jones Pattern 5 Pack Socks (14,12 €) [Περισσότερα]

Jack & Jones Camo 5 Pack Socks (14,12 €) [Περισσότερα]

Ο Αλέξανδρος Εμεξεζίδης είναι guest editor στο ntynomai.gr. Περισσότερα posts από τον Αλέξανδρο μπορείτε να βρείτε στο fashion blog του .

8 σχόλια:

  1. συμφωνώ σε όλα εκτός από τις κάλτσες, συχαίνομαι τέτοιες κάλτσες είτε σε άντρες είτε σε γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααα,χα,χα,χα! Με προλάβατε! Κι εγώ μόλις είδα τις κάλτσες έκανα προσευχές του στυλ "σύμπαν μου αγαπημένο, κοίτα μη μου στείλεις κάναν τύπο που να μου αρέσει και να φοράει τέτοιες κάλτσες"! Αλλά τα υπόλοιπα όμως είναι από συμπαθητικά έως όμορφα!
    Καλό και δημιουργικό μήνα να έχεις Χριστίνα μου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ase selcouth giati to sympan paizei trella paixnidia!!!! kai oti apeyxesai ayto sou stelnei!!! opote an o tupos einai kat alla teleios kane ta straba matia gia thn kaltsoula!!!!!

      Διαγραφή
  3. Χαχαχα! Γειά σας, είμαι ο Αλέξανδρος που έγραψα το post στο ntynomai.gr . Πείτε μου, τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει με τις κάλτσες; Γιατί, έτσι που το λέτε, σας φαντάζομαι να μου πετάτε αυγά αν βλέπατε την κάλτσα μου να αχνοφαίνεται... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. geia sou alexandre kai sugxarhthria gia to post sou!!!! htan polu endiaferon gia ayto kai to anebasa sto blog moy!!!! fantasou twra ena super gkomeno ntymeno me thn teleytaia leksh ths modas kai na axnofainetai h kaltsoula h polyxrvmh den einai ligo antisexyal??? proswpika latrevw tis poluxrwmes kaltses kai exw apeira zeugh alla tis exw syndyasei me koritsia kai pio cosy stigmes!!! pws tha sou fainotan h super gkomena me to teleio forema to apsogo makigiaz na ebgaze to mpotaki louboutin kai na kseprobale h kaltsoule me thn mini??? ksenerwtiko??? kati antistoixo loipon!!!!

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα, οκ Χριστίνα! Ελπίζω, πάντως, η γκομενάρα που θα γνωρίσω εγώ να κοιτάει την καρδιά μου και όχι τις κάλτσες μου...

      ...Η, έστω, να κοιτάει τις κάλτσες μου και να της αρέσουν...

      ...Η, άντε, δεν πάει στο διάολο, να έχει αχρωματοψία! :p

      Διαγραφή
    3. xaxaxax!sto euxomai!!!! alla mia matia k stis kaltsoules tha thn riksei.... an eisai toso tyxeros na ths aresoun h na exei axrwmatopsia.... tote paikse kanena tzoker... kai an sou katsei......

      Διαγραφή