Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

προτάσεις σχετικά με Κοντά μαλλιά

Κοντά μαλλιά

Μετά από κάποια “αιτήματα” για περισσότερες προτάσεις σχετικά με τα μαλλιά,αποφάσισα αυτή η εβδομάδα να είναι αφιερωμένη σε αυτά!Αρχικά,ξέρω ότι λίγες προτιμούν τα κοντά μαλλιά(θέλει τόλμη,το παραδέχομαι)και σίγουρα δεν ήμουν ποτέ και δε νομίζω να υπάρξω μια από αυτές. Όμως,μου αρέσουν πολύ και υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη κουπ που μπορεις να δοκιμάσεις στα κοντά μαλλιά από καρέ μέχρι boyish.Μάζεψα λοιπόν μερικές φωτογραφίες και τις έβαλα σε κατηγορίες,για όλες όσες θέλετε να τολμήσετε μια αλλαγή αλλά θέλετε λίγο έμπνευση!

Κοντό καρέ
Δεν έχω δει καμία μέχρι στιγμής που να αποχωρίζεται τα μακριά μαλλιά και να τα κόβει κατευθείαν “αγορίστικα¨.Πέρσι, όμως είδαμε πάρα πολλές celebrities και μη να ακολουθούν τη μόδα του καρέ και ευτυχώς υπάρχει κι αυτή τη σεζόν,κ μάλιστα σε πιο κοντή εκδοχή. Το καλό είναι ότι έχεις πολλές δυνατότητες(πχ φράτζα ή χωρίς)και επίσης είναι η ευκαιρία σου να τα βάψεις πλατινέ και μετά να κόψεις το καμμένο σου μαλλί. Έτσι,εξασφαλίζεις υγιή μαλλιά και trendy haircut. Ακόμη,ταιριάζει σε αδύνατα πρόσωπα και ιδιαίτερα μακριά οβάλ. Στην πρώτη φωτό,η Holmes ακολουθεί τη safe επιλογή με ένα εύκολο στο styling καρέ με αρκετές μύτες ενώ η Agyness προτιμά μακριά φράτζα και κατάξανθα μαλλιά.Τέλος,έχουμε μια ακόμη φωτό για να δείτε ένα πιο αυστηρό κούρεμα με τριγωνικές αφέλειες.
kare

Με φράντζα ή αφέλειες
Εδώ έχω μερικές πιο extreme επιλογές γιατί η αλήθεια είναι ότι τα κοντά μαλλιά είναι παρεξηγημένα και πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχεις δυνατότητες για πολλά χτενίσματα.Όμως αφήνοντας μια πιο μακριά φράτζα για παράδειγμα,όπως στην τελευταία φωτό,το χτένισμα γίνεται αμέσως πιο δραματικό και αν δοκιμάσεις το συγκεκρίμενο,με old hollywood σκάλες συνδυάζεις ρετρό με μοντέρνο. Στην πρώτη φωτό βλέπουμε ένα σύγχρονο καρέ, όχι πολύ πρωτότυπο αλλή η βαριά φράντζα και οι πολλές μύτες δίνουν ένα mysterious touch. Και στην δεύτερη φωτογραφία είναι μια ενδιαφέρουσα εκδοχή mohawk,μόνο που δε χρειάζεται να έχετε τα πλαινά πιο κοντά,απλώς τα μαζεύετε πίσω με λακ κ τσιμπιδάκια και φτιάχνετε τις αφέλειες σας σπαστές βάζοντας επίσης πολύ λακ για να μείνουν πάνω.
afeleies

Pixie
Η κουπ “ξωτικού” είναι ότι πιο fresh στα boyish κουρέματα και ταυτόχρονα η πιο δύσκολη. Θέλει το λιγότερο άψογο δέρμα,καθώς όλη η προσοχή είναι στο πρόσωπο σου. Είναι τέλεια πάντως, είτε αφήνοντας τη φράτζα λίγο πιο μακριά για περισσότερες επιλογές είτε ακολουθώντας το κλασικό πρότυπο,κάνοντας μυτούλες που πλαισιώνουν το πρόσωπο.
pixie

Άλλες προτάσεις
Αυτά είναι μερικά ακόμη κουρέματα/χτενίσματα που μου άρεσαν αλλά δε μπορούσα να τα εντάξω σε μία κατηγορία έτσι θα αφήσω τις φωτογραφίες να μιλήσουν.
diaforaa

 phgh:
http://littlestylist.net/2009/04/09/%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου