Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Victoriaʼs Secret Fashion Show: Άλλοτε και τώρα

Victoriaʼs Secret Fashion Show: Άλλοτε και τώρα

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα κάθε χρονιάς, η εταιρία Victoria’s Secret διοργανώνει μια μεγάλη επίδειξη, όπου συγκεντρώνονται τα πιο όμορφα και κατ‘ εξοχήν πιο σέξι μοντέλα απ’ όλον τον κόσμο. Τα κορίτσια λοιπόν αυτά, παρουσιάζουν τα πολυτελή εσώρουχα της εταιρίας μαζί με αξεσουάρ, τα οποία συχνά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά και από τα εσώρουχα. Τα shows των τελευταίων χρόνων ήταν εξαιρετικά φαντασμαγορικά. Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησαν στις πρώτες τους χρονιές.
Η Victoria's Secret ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1977 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, από τον οικονομολόγο Roy Raymond, που ήταν απόφοιτος των Πανεπιστημίων Tufts και του Stanford School of Business. Αυτό που τον οδήγησε σ' αυτήν την ιδέα, ήταν η αμηχανία που αισθάνθηκε όταν κάποια στιγμή προσπάθησε να αγοράσει εσώρουχα για την γυναίκα του σε ένα πολυκατάστημα. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να δημιουργήσει ένα όμορφο κατάστημα με με ξύλινη επένδυση στους τοίχους και άνετο περιβάλλον με εξυπηρετικό προσωπικό, όπου θα μπορούσαν να ψωνίζουν οι άνδρες. Αντί για ράφια με σουτιέν και σλιπάκια σε κάθε μέγεθος, υπήρχαν μόνο ταμπλό στους τοίχους, όπου παρουσιάζονταν σεταρισμένα τα εσώρουχα. Έτσι οι άνδρες πελάτες, μπορούσαν εύκολα να διαλέξουν το στυλ εσωρούχου που ήθελα για τις γυναίκες τους και το προσωπικό αναλάμβανε να τους διευκολύνει στην εκτίμηση του κατάλληλου μεγέθους. Στις αρχές του '90 η Victoria's Secret, είχε καταφέρει να γίνει η μεγαλύτερη εταιρία πώλησης εσωρούχων στην Αμερική με πωλήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στις μέρες μας το ετήσιο Victoria’s Secret Fashion Show, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιδείξεις μόδας της χρονιάς. Συγκεντρώνει εκατομμύρια θαυμαστές τόσο στον τόπο όπου γίνεται το show, όσο και μπροστά από από τις οθόνες των τηλεοράσεων όπου προβάλλεται. Ένας βέβαια από τους βασικούς λόγους αυτού του ενδιαφέροντος, είναι και το ότι σ’ αυτήν την επίδειξη παρελαύνουν τα πιο όμορφα και πιο σέξι μοντέλα. Επιπλέον, τα κοστούμια της Victoria’s Secret, είναι δημιουργίες που κάνουν την διοργάνωση να είναι φανταστική. Αυτά βέβαια συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια, γιατί παλιότερα τα πράγματα δεν ήταν έτσι ακριβώς !

Το πρώτο Victoria’s Secret Show διοργανώθηκε το 1995, με top model την Stephanie Seymour στο Plaza Hotel της Νέας Υόρκης. λίγο πριν από την ημέρα της γιορτής του Αγ. Βαλεντίνου. Δεν αναμεταδόθηκε ζωντανά,  αλλά κατάφερε να προκάλεσε το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού.


Μόλις το 2000 η παράσταση του show παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ζωντανή από την κρατική τηλεόραση, σε Παναμερκανική εμβέλεια . Προκάλεσε όπως ήταν φυσικό σάλο στο συντηρητικό αμερικανικό κοινό και η πλειοψηφία που για πρώτη φορά παρακολουθούσε ένα τέτοιο θέαμα, το θεώρησε “πορνογράφημα”. Ωστόσο, δεν απαγορεύτηκε η προβολή του και καθώς περνούσαν τα χρόνια, το κοινό μπορούσε να απολαμβάνει όλο και καλύτερα shows, με πιο ενδιαφέροντα σετ εσωρούχων συνδυασμένα με πολυτελή και πανάκριβα αξεσουάρ.

Αυτό που κάθε χρονιά συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα shows της διάσημης μάρκας, είναι το λεγόμενο  “Fantasy Bra”. Πρόκειται για ένα σουτιέν, το οποίο είναι συνήθως διακοσμημένο με διαμάντια και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας κάποιων επίλεκτων, παγκοσμίου φήμης σχεδιαστών.

Κάθε χρόνο οι φανατικοί οπαδοί της μόδας προσπαθούν να προβλέψουν ποια μοντέλα θα έχουν την τιμή να συμμετάσχουν στην επίδειξη, για να παρουσιάσουν τις νέες δημιουργίες  της Victoria’s Secret. Και κάθε φορά οι εκπλήξεις του show είναι μοναδικές, συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια του μύθου που έχει καταφέρει να δημιουργήσει η μεγάλη αυτή φίρμα.


http://fe-mail.gr/pages/posts/fashion/fashion7393.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου