Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΜΑΚΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ:ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ..........ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΟΔΑΤΑ!


ΜΑΚΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ:
ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ..........ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΟΔΑΤΑ!


Το ανάλαφρο μπόχο στυλ που υμνεί την ανεπιτήδευτη κομψότητα είναι μία από τις κυρίαρχες τάσεις της σεζόν! Κυρίαρχοι εκφραστες του τα μάξι φορέματα και φούστες που ήρθαν  να δημιουργήσουν το νέο κομψό  gipsy και ethnic λουκ!

Μήκη που ξεπερνουν το γόνατο (μιντι)και κατεβαίνουν  όλο και πιο κάτω είναι το trend  της σεζόν!Τα υπερβολικά μίνι  αποχωρούν και στην θέση τους έρχονται  πλούσιες φούστες και φορέματα που δεν ντραπάρουν ούτε και είναι υπερβολικά χυτές στο σώμα!Είναι αναπάντεχα δροσερά παρ’α το ύφασμα και είναι ιδανικό για τις υψηλές θερμοκρασίες!

Η θηλυκότητα υμνείται  με έναν διαφορετικ΄τρόπο και τα ερωτικά σημεία του σώματος επαναπροσδιορίζονται!
                                     



Μια ματιά στα fashion shows των επώνυμων οίκων του εξωτερικού για την άνοιξη-καλοκαίρι 2011 θα μας πείσει οτι τα μακριά μήκη ήρθαν για να μείνουν...νεο μόττο <<όσο  το μακρύτερο....τόσο το καλύτερο!
Μακρίες γραμμές και φορέματα που συνδυάζονται μόνο με σανδάλια και πλατφόρμες πηγαινοέρχονταν στα catwalks  βλ  dolce&gabbana,cavalla,valentino!Στο παιχνίδι των μάξι γραμμών ακλουθούν και οι οίκοι celine,louis vuitton,calvin klein , και ferragamo οπού τα φλοράλ σχέδια,με τις ασυμετρίες δίνουν αέρα στην κίνηση!ο οικος ferragamo προτείνει τσιγγάνικη φούστα για το καλοκαίρι που <<σπάει>> το επισήμο ύφος των μακριών φορεμάτων!


Εντονα χρώματα,εκρηξτικά τυπώματα.κεντήματα ,βολάν και κρόσια (cavalli)  τονίζουν το μποεμ στυλ!αλλοι δίνουν μια δική τους  προσέγγιση σην μακριά φούστα όπως ο οίκος chloe  που την συνδυάζει με το ρομαντικό λουκ που προσδίδουν ένα φίνο μπαλαρινίστικο εφε!Ενώ ο YSL προσθέτει  πιο παιχνιδιαρικες  οινελιές με βολάν στο τελείωμα!


                                                                   
Κατάλληλα για όλες τις ηλικίες μορύμε να βρόύμε ό,τι σχέδιο και χρώμα ύφασμα  λαχταράμε όπως πλισέ,με παγιέτες ,μουσελίνα,μεταξωτα ,με δαντέλα ,με ρίγες ,!Λογω τον ογκο που προσδίδουν για να διατηρηθεί ισορρόπια στο σύνολο συνδυαστε τες με εφαρμοστά τοπ μονόχρωμα!Αν πάλι προτιμάτε την ευκολότερη λύση του φορέματος (εξώπλατο,strapless,με ραντάκια,κτλ),αποκαλυπτικά ντεκολντε  και γεωμετρικά κοψίματα έρχονται!

                                                        

Οσον αφορά τα αξεσουαρ οι κολιέδες είναι περιττοί(εξαίρεση αποτελούν τα μεταγιον με πολύ κοντή αλυσιδίτσα,κάθως και τα μικρα μοτιφ με διάφανη κορδόνια)!αυτά που δίνουν ΄να ακρως ανάλαφρο καλοκαιρινό  αποτέλεσμα είναι οι  μεγάλοι κρίκοι και τα βραχιόλια στο χέρι(ξύλινα και υφασματίνα)φορεμένα  τόσο στο καρπό ,όσο κα στο μπράτσο!Το αρχαιοελλήνικο πνεύμα είναιπιο επίκαιρο από ποτέ!



                                               

Τέλος αρκετά σημαντικό είναι ο,τι μπορείτε να τα φορέσετε άνετα και να κρύψετε και τα λίγα κιλ΄κια του χειμώνα ,αφού κρύβουν τιςπροβληματικές περιοχές του γυαικειου σώματος.Σίγουρα αν είστε ψηλή είναι το <<απόλυτο >> ρούχο για να κλέψετε τις εντυπώσεις!Αν και οι περισσότεροι στυλίστες θεωρούν οτι οι μικροκαμωμένες κοπέλες καλ΄ειναι να αποφευγουν τα μακριαμήκη,μια μικρή ομάδα(στην οποία ανηκω και εγώ)θεωρέ οτι τα μάξι φρέματα μπορυν να υποστηριχθουν και από όχι και τ΄σο ψηλές κοπέλες υπό καποιες προυποθέσεις!με τη επιλγή του κατάλληλου υποδήματος όλα λύνονται,ψηλές πλατφόρμες και ψηλοτάκουνα mules  προσδίδουν τους πόντυςπου χρειάζονται!ακόμα επενδύστε σε πολύ μικρά και εφαρμοστα!Τα μεγαλα μοτίβα ακόμα προσδίδουν το εφε μια μακρύτερης σιλουέτας!αλλωστε πολλές μικροσκοπικές σταρς εμφανίζοντι με μαξι μπόχο φορέματα και είναι χαρμα οφθαλμών!Ποιος  βρίσκει ασχήμα τα μποεμ φορέματα της νικόλ ρίτσι ή της ευα μέντες?


Ο,τι καινα πούμε ενα μάξι φορεμα ,συνδυασμένο με σανδαλια και μεγάλια γυαλιά μας δίνει πάντα την αλίσθηση του καλοκαιριού!υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια !κομψα ανετα και πρακτικα ήρθαν για να μας ταξιδέψουν σε πιο ανέμελες εποχές και προορισμούς!ας τα ακολουθησουμε...

2 σχόλια: