Τρίτη 12 Απριλίου 2011

pencil φούστα....οχι πια μόνο στο γραφείο!!!

pencil φούστα....οχι πια μόνο στο γραφείο!!! Οι περισσότεροι αν μας ρωτήσουν τι ρούχα περιλαμβανει το dress code ενός γραφείου,σαν πρωτη σκεψη θα μας ερθει η pencil φούστα!Στενή,με μήκος λίγο κάτω από το γόνατο,με σχίσιμο ή χωρις αποπνέει σεβασμό και θηκυκότητα!Είναι αμεσα συνυφασμένη με τις  γυναίκες καριέρας (βλ. γιάπισσες,δικηγορους  κτλ) και τις γραμματέες μεγαλων στελεχων!Φουστα για μεγαλύτερες ηλικίες και επίσημες περιστάσεις!Και όμως φέτος, οι σχεδιαστές, με τους dolce & gabbana και antonio berardi να πρωτοστατούν,ερχονται να ανατρέψουν όλα τα παραπάνω και να μετατρέψουν την pencil φούστα σε  απαραίτητο fashion item της γυναικείας γκαρνταρόμπας,ιδανικό και για casual περιστασεις!οι καμπύλες αποθεώνονται και η γυναικά κλεψυδρα αποτελει ξανα sex symbol.











   Καλα ολα αυτά ,αλλα πρακτικα πώς μπορουμε να φορέσουμε μια pencil φούστα?
  • η απαντηση είναι απλή με ό,τι έχετε στην ντουλάπα σας ή με ο,τι θα συνδυάζατε ενα υφασματινό παντελόνι!
  • πιο συγκεκριμένα ,πέρα από τις γόβες που αποτελούν κλασική αξια,
  • μπορείτε ανετα να  συνοδεψετε την φουστα με ankle boots(δερματινα,σε εντονα χρωματα,με δαντελα ή διαφανεια όλα ειναι κομψα)!ακόμα ,μπορείτε ανετα να φορέσετε τισ μπαρετες σας με το τακουνάκι,τις ρumps ή τα animal print γοβακια σας!Προσοχη:το τακουνι είναι απαραίτητο,γιατι χρειαζόμαστε το μήκος που προσθέτει,εκτος και αν είστε αρκετα ψηλή!


  • Απογορευτικες είναι οι μπαλαρίνες , καθώς τα σανδαλια και ολα τα flat σχέδια που εχετε(‘όπως και οι επιπεδες μποτες)καθως κανουν τα πόδια σας να φαίνονται κοντά!η γάμπα γίνεται το ερωτικό σημείο του σώματος!
      Ηρθε η ώρα να δουμε και stylish συνδυασμούς που θα μας κανουν να βάλουμε για λίγο στην ακρη το άσπρο πουκάμισο(που ειναι βεβαια αll time clasic-μια ασφαλης επιλογη)!
  • Ενα δαντελένιο τοπ  ή μια αμάνικη μπλουζα ειναι εξισου κολακευτικά!ενα γιλέκο σε α γραμμή,φορεμένο πάνω από οποιοδήποτε μπλουζάκι προσδίδει φινέτσα και μας φερνει κατι από το <<αρωμα>> της εποχης τησ κοκο σανέλ
  • !μια κρουαζε ζακέτα  λεπτης πλέξης ή ακόμα και ενα πουλοβερ (καινοτομια τηs sonia rykiel) μπορουνα να ειναι ιδανικά τόσο για το γραφείο ,όσο και για την βόλτα σας
  • !Αν πάλι δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το πουκάμισο,τολμήστε να φορέσετε ενα σε εντονο χρώμα,συνοδευόμενο απο nude γοβες ή προσθέστε μια φαρδια ζώνη από πανω!μια ζώνη με trendy αγκραφα είναι η πινελία που μετατρέπει το κλασικο σε μοντέρνο!!!




!Αποφύγετε μόνο τα πολυ μακρια κολιέ που κατεβαίνου κάτω από το μπούστο,γιατι οπτικα <<μικραίνει>>το κορμό!





Τωρα που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν,αν το υφασμα της pencil φούστας σας το επιτρέπει,μπορειτε να συνεχισετε να την φορατε!αλλωστε φετος το μηκοσ κάτω από το γόνατο είναι το τελευταίο <<trend>>  για ανοιξη-καλοκαιρι 2011!Η δεκαετία των 60΄ς ζει και βασιλευει!ενα κοντομάνικο μακο μπλουζάκι συνεχίζει να κανει το συνολο chic!Ενα κοντομανικό σατεν πουκαμίσο,ένα λινο γιλέκο,ένα καλοκαιρινό μπολερόκ ή  ενα αερινο ραντάκι με τυπώματα και βολαν αναδεικνύουν και την  girly πλευρά σας!






  Για να πετυχετε όλα τα παραπάνω οι χρωματικές επιλογές σας  για την pencil φούστα καλό είναι να κυμαίνονται από μαυρο μέχρι ταμπα,δηλαδη σε πιο σκούρες γκάμες-με εξαιρέση την ασπρη ή σε nude αποχρώσεις που είναι ιδανικές για την άνοιξη και το καλοκίρι του 2011!
  





  ολες οι μεγάλες σταρ του χολυγκουντ και όλα τα διάσημα fashion iconς παρόλου που έχουν έ πλήθος ειδικών να τις ακολουθεί και να τις συμβουλεύει,αυτές συχνα καταφευγουν στην κομψοτητα  της pencil φούστας ή σε φορέματα που έχουν από την μέση και κάτω την ίδια γραμμή!εμείς που θέλουμε να είμαστε σταρ στην δική μας ζώη, γιατι να τις αμφισβητήσουμε????





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου