Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011



 ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ!



ο χώρος της μόδας κρύβει πολλά μυστικα και μιά μεγάλη ιστόρια!
Αλλότε κατα λάθος,αλλότε υστερα από πολλές προσπάθεις τάσεις εμφανίζονται,νεοι συνδυασμοί και νέες δημιουργίες, για να φτάσουμε στο σημερα που η μόδα ανακυκλώνεται συνεχώς!
ένα ταξίδι στα αδυτα των ατελιέ και τις δημιουργίες που άλλαξαν τον χωρο του ενδύματος είναι πολυ ενδιαφέρον!

Οι κυρίοτερες χρονιές που διαμόρφωσαν τον χώρο της μόδας όπως τον ξέρουμε σήμερα είναι οι εξής:

1940:Η ντόροθι λαμουρ πρωταγωνιστεί στο <<ο δρόμος για την σιγκαπούρη>> φορώντας παρεό !η προκλητική εμφανιση της  τότε- δημιουργησε ολόκληρο trend που επικρατει μεχρι και σημερα!(βλ beach style)

1947:χρονιά σταθμός για το γυναικείο ντυσιμό!Ο Κριστιάν ντιορ δημιουργεί το NEW LOOK   που θα κυριαρχήσει την επόμενη δεκαετία,οι γυναίκες απελευθερώνονται από τους ασφυκτικούς κορσέδες και τα ρουχα με όγκο συνδυάζονται με με μικρα αξεσουαρ(όπως ο φάκελος)!τότε δημιουργείται και η εννοια του<< ασορτι>> ως ενδειξη κομψότητας!





1960:χορευτριες και κοπέλες που δουλευούν στον τομέα της διασκέδασεις συνδυάζουν με τα πολυ κοντά φορεματακια τους την επινόηση του αλεν γκαντ του πρεσβύτερου- γνωστη μέχρι σήμερα ως καλσόν!μεχρι το 1965 το καλσον γινεται απαραίτητο σε όλες τις γυναίκες.

1965:η μινι φουστα ειναι εδώ!επινόηση της ανατρεπτικής mary quant!




1982:η τζειν φοντα εισαγει το αερόμπικ και τις μάλλινες γκέτες!2 χρόνια μετά λανσάρει μια ολόκληρα σειρά με ρούχα και αξεσουαρ για αυτό το είδος γυμναστικής σε συνεργασία με την διάσημη  ενδυματολόγο theoni vachlioti aldredge



1998:το sex and the city ερχεται να αλλαξει τα δεδοομενα της μόδας!














OI ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ<<CHIC 2 CHIC-ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΞΕΣΟΥΑΡ>> ΤΩΝ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

1 σχόλιο: