Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

KOΣΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Ενα κόσμημα είναι κάτι μοναδικό.Είτε δώρο μας το κάνουν αλλοι,είτε το δωρίζουμε εμείς στον εαυτό μας,είναι ενα αντικείμενο οχι μόνο με αισθητική αξία ,αλλά και με συναισθηματικη(αφού μας θυμίζει πρόσωπα,κατστάσεις,υποσχεσεις,προτασεις.....)

΄Πέρα ομώς από αυτά καθε κόσμημα ακολουθεί και μια δική του <<πορεια>>.Ανάλογα με τα υλικά ή με το σχεδιο που του έχει δώσει ο δημιουργός του,΄χει την δική του ερμηνεία!
Ετσι υπάρχει το καταλληλο  αξεσουαρ για να εκφρασουμε συγκεκριμενα αισθήματα,χωρις πολλα λόγια!

Με καινούρια σχεδια  από τα <,chic et glam>>,θα σας δείξουμε δώρο με την <<πραγματικη >>τους σημασία!



 Συχνά βλέπουμε κοσμήματα με ΟΝΥΧΑ: το συμβολο της φρονησης -ειναι πάντα μαυρο και το χρησιμοποιούν είτε σαν ημιπολυτιμο λίθο,είτε την πάστα του για να δημιυργησουν καποια σχεδια!

ΚΟΛΙΕ ΤΡΕΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑΤΙΤΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ 55Ε

ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΜΕ ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑ,ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ,ΝΙΦΑΔΑ ΧΙΟΝΙΟΥ ΑΣΗΜΙ,ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΟΝΥΧΑ,ΜΟΤΙΦ ΜΑΤΙ ΡΟΖ SILVER 925 22E
Και άλλες δημιουργίες με ονυχα μπορείτε να βρείτε  στο facebook chic et glam)



ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ:θα βρείτε πολλές ερμηνείες για τον αμέθυστο!Αλλές φυλές το είχαν σαν φυλαχτό στον πόλεμο και στα μάγια,αλλοί πιστευαν οτι σε βοηθαεί στην μέθη-για αυτό και οι αρχαίοι ελλήνες επίναν κρασί σε ποτήρια που ήταν διακοσμημενα με αμέθυστο!
Σήμερα ο αμεθυστός είναι το συμβολο της διαυγειας και της ηρεμίας,ενώ αν χαρίσετε δαχτυλίδι μ αμεθυστό είναι συμβολο πίστης!








 
Και άλλες δημιουργίες μπορείτε να βρείτε  στο facebook chic et glam
Σιγουρά θα υπάρχουν και άλλες ερμηνείες,αλλά παντα είναι ενδιαφέρουσες!Σε επομενο αρθρο θα μιλησουμε και γι άλλους πολυτιμους ή ημιπολυτιμου λιθους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου